Presentació del Barcelona Beer Festival 2014

Ens plau donar-vos la benvinguda a la nova edició del Barcelona Beer Festival. Enguany celebrem la tercera edició del festival, carregats d'il·lusió i ganes de seguir un any més oferint un gran espai per gaudir de la cervesa i compartir bons moments amb les persones que ens acompanyen.

A 2012 el panorama cerveser local començava a estar força animat, set anys després de l'obertura de la primera microcervesera. Diferents negocis, des de bars fins a distribuïdores, començaven a fer-se sentir juntament al creixent número de fires que anaven poblant tota la geografia de petits esdeveniments cervesers per acostar les noves creacions a una creixent base de seguidors. En ple auge cerveser és, doncs, quan neix el BBF, pensat com un festival a la britànica (estil CAMRA) que aposta per acostar al gran públic aquesta innovadora escena a partir d'una bona colla de tiradors, però sense oblidar el públic més especialitzat ofertant una gran varietat de cerveses, moltes d'elles difícils de trobar.
La primera edició va deixar clar que hi havia espai a la ciutat de Barcelona per un festival d'aquestes característiques. Calia, però, buscar una alternativa al Convent de Sant Agustí, que si bé va resultar un escenari molt acollidor també va resultar insuficient a nivell d'aforament. Després d'un any de treballar per construir un festival millor, a març de 2013 celebràvem la segona edició a la Cúpula Las Arenas de la ciutat, augmentant notablement la capacitat d'acolllir visitants i passant de 34 tiradors a una barra de 50 aixetes en paral·lel. Alhora, es va reforçar l'aposta per les presentacions i degustacions, amb una completa graella d'activitats per arribar a tots els públics. La crida va ser ben rebuda, i la xifra d'assistents va disparar-se dels 10.000 de la primera edició a 26.000.

D'això en fa gairebé un any. Aquest 2014 no hem pogut repetir espai i ens traslladem al costat del mar, prop de la Barceloneta, en un centre de gran interès cultural com és el Museu Marítim, situat a les antigues drassanes de la ciutat. Un lloc que ens il·lusiona per la seva bellesa i per la seva situació privlegiada, al capdavall de les Rambles. Un nou escenari que ens permet dur a terme un festival pensat per millorar les nostres debilitats anteriors i enfortir les nostres fortaleses, després de mesos de planificació, reunions i molta feina, que esperem que es reflecteixin en aquesta nova edició.


D'entrada, mantindrem els nostres 50 tiradors, amb una selecció de cerveses més amplia i depurada que l'any passat. Enguany hem establert un filtre a priori, escollint només aquelles elaboracions que creiem que seran de l'agrad del públic assistent; primant, novament, el producte nacional, però sense oblidar ni molt menys les referències estrangeres. Us animem a que durant el festival ens doneu la vostra opinió sobre l'oferta cervesera, així com també que ens informeu a barra si creieu que algun barril no es troba en condicions: procedirem a provar-lo i, si es confirma que no està en bon estat, el retirarem immediatament.

Com a novetat rellevant, aquest any hem decidit que per entrar al recinte caldrà pagar entrada. Es tracta d'una mesura per assegurar que tothom que entra dins del Museu Marítim té un veritable interès en ser a dins gaudint de tota l'oferta cultural que tenim preparada pel cap de setmana de l'11 al 13 d'abril. En aquesta tercera edició, podem albergar un número lleugerament superior al de l'any anterior, però volem garantir que en els moments de màxima afluència puguem atendre el màxim de birraires, evitant tant com puguem que es quedin a fora fent cua.

El nou espai ens ofereix una gran Sala Auditori, amb capacitat per a unes 80 persones. És en aquest espai on desenvoluparem la renovada aposta d'activitats paral·leles: presentacions de cervesers, xerrades culturals i experiències gastro-cerveseres. En aquesta edició hem apostat per eliminar les degustacions de cervesa, tenint en compte que a Barcelona ja hi ha una molt bona oferta en els diferents locals cervesers (botigues i bars), i que no podem millorar pel grau d'atenció que requereixen dins del marc d'un festival de la magnitud del BBF. Creiem que la nostra aposta ha de ser pels col·loquis, l'intercanvi de coneixements i experiències, les jornades per a professionals (a les que poden assistir gratuïtament tots els productors seleccionats), l'aposta gastronòmica i alguna degustació puntual de producte amb els propis creadors.




És en aquest darrer sentit que ens plau presentar, per al BBF14, una de les grans novetats: el Meet The Brewer. Basat en el Brewers' Corner que ja vam tenir al BirraSo, es tracta d'habilitar un racó social en el festival perquè aquells cervesers que venen a visitar-nos des d'altres països puguin tenir una estona per compartir el seu producte i experiència amb els assistents. El Barcelona Beer Festival és un festival, i la cervesa seguirà sent servida per part dels nostres empleats com fins ara; però amb iniciatives com aquesta volem facilitar l'intercanvi entre consumidors i productors, fomentant el diàleg i el bon ambient.

Com a novetats addicionals, destacar que aquest any el festival s'estructurarà a partir d'una sèrie de blocs temàtics, que ja anirem anunciant a mida que es vagin acostant les dates. Alhora, presentarem un nou pack de cerveses BBF, seguint el mateix concepte didàctic de l'any passat a partir dels ingredients (Aigua, Llúpol, Malta, Llevat) però amb 4 cerveses totalment noves.

Hem invertit moltes hores, esforç i trempera en el Barcelona Beer Festival 2014. Desitgem que, com en les anteriors edicions, us pugueu sentir part d'aquest festival i en gaudiu de manera sana, respectant l'espai i tots els companys presents, tot exercint un consum responsable de cervesa.

Per anar obrint boca, us deixem amb el Vídeo Oficial del Barcelona Beer Festival 2013.



Anirem informant més en detall sobre les novetats d'enguany aquí al bloc Birraire, en els Perfils Oficials del BBF a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i també per alguns altres blocs amics, que durant aquesta setmana aniran presentant algunes de les cerveses presents en aquesta edició 2014.

Salut i BBF!

Comentarios

  1. Quines ganes tinc de BBF ja!! I quina enveja dels qui ho podeu viure per dins.

    L’únic que m’ha preocupat una mica és lo de pagar entrada, de fet el got ja ho entenia com un requisit per accedir al recinte, expliqueu-ho bé, a més por tinc que faci enrere a alguns neòfits.

    ---------------------------------

    Que ganas de BBF tengo ya!! Y que envidia de los que lo podéis vivir por dentro.

    Lo único que me preocupa es lo de pagar entrada, de hecho el baso ya lo entendía como un requisito para acceder al recinto, explicadlo bien, además miedo me da que ahuyente a algunos neófitos.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Entradas populares de este blog

En la que conozco a Randy

Artesanía y localidad - con Jordi Sánchez Puig, de Lupulina

Birraire Podcast - Mesa Redonda del Barcelona Beer Festival 2022